Større oppdatering og endring av sidene vil komme i løpet av høsten.

Hovedsidene er ikke endret de siste 2 år.
Flyet på bildet er en Cessna 172.
Siden dette er en side uten lyd, så sier jeg bare at du burde valgt ADSL siden.
For der kan du høre en Cessna 172 lyd
 
Dette er en side spesielt lagd mest for fly interesserte, men også som en presentasjon av meg som person. Jeg er en 20år gammel gutt fra hvalfangst byen Sandefjord. I presentasjonen om meg finnes det også informasjon om de andre interessene mine, blant annet er jeg interessert i musikk, har gått 10år i korps og spiller orgel/keyboard. Jeg driver også med litt arrangementer for orgel og trompet. Jeg har lagt opp 2 stykker jeg har spilt inn i Sandefjord Kirke.

Denne siden handler mest min flyinteresse, som innledning til hovedevne på denne siden har jeg lagt til dette skrivet:


Særoppgaven som denne siden er basert på hadde jeg i tiende klasse på ungdomsskolen i 10kl. Års-skiftet 2003-04.
Mens mange av de andre elevene dro til Polen, med hvite bussreiser, så hadde jeg et prosjekt om yrke og utdanning.
Jeg valgte da pilotyrket, og deres hjelpemidler, flyene. Det jeg startet med da, var å få tak i kilder og stoff slik at jeg
kunne skrive en ordentlig oppgave, som jeg kunne hente inn flere poeng på.

Jeg ringte da ned til Sandefjord Lufthavn Torp og spurte om å få snakke med en av pilotene. Jeg fikk ikke noe direkte svar, men ble satt over hit og dit, før jeg tilslutt havna på pilotenes oppholdsrom. Der ville lykken at jeg skulle få snakke med Erlend Larsen, som er kaptein i Widerøe. Og han gav meg en helt utrolig fin mulighet til å få være med på en lengre tur med Widerøe. Det ble senere bestemt at jeg skulle være med på tre innelandsturer. Mer om dette finner du i beretningen, men som en kort innledningså tar jeg med dette: Mandag 17desember klokken 13:15 tok vi av fra Torp i en Dash 8 -Q400 maskin med halenummer LN-WDB. Her var det Viggo Paulsen som var kaptein. Senere landet vi på Sola og byttet fly til en litt eldre maskin, en Dash 8 311 med  halenummer LN-WFS. Denne maskinen tok oss fra Sola til Flesland og fra Flesland til Torp.

Jeg var også nede i Dakota Norway's hangar på Torp og så på Sandefjord og Norges gamle stolte dame. En gammel DC 3 med halenummer LN-WND. Det var et syn som er utrolig. Så fine linjer og to gedigne motorer på 1200 hester pr stk. Men mer om dette i Flyets historie. De har mange andre maskiner der nede, blandt annet to eldre JetFightere.

Jeg har selv hatt forhåpninger om å kunne bli pilot en dag (selv om det forble en drøm). Derfor har jeg laget denne lille siden. Med så mye som mulig av særoppgaven. Så nå kan du gjøre deg klar til take of.

Torp Tower, WDC is standing at rwy 36, ready to take off.

WDC, this is Torp Tower, you are cleared to take off, rwy 36

Gjør deg klar til å ta av og ha en hyggelig stund.
Du kjenner propellenes turtall øker og plutselig er flyet i fart, piloten drar i spakene
og du kjenner at hjulene ikke lenger har bakkekontakt. Du ser ut av vinduet og ser motoren
på venstre side, og at hjulene er på vei inn. Tre korte dunk og så er vi klare til å øke
hastigheten til cruise speed.......

Mer sier ikke jeg, du kan selv fantasere videre på denne reisen, mens du leser igjennom denne siden.