Grunnlegende flysimulator.

Er man først flyinteressert så kjenner man til de større norske flyplassene. Hva er vel da bedre enn å få tak i en pakke med realistiske norske flyplasser? Det er et spørsmål det er like greit å ikke svare på, men bare laste ned å installere i FS.
http://www.flightsim.no/norway/  er hjemmesiden til Norske Flyplasser. Teamet består i dag av Arne Sundsbø og Kjell Arild Bersås. Kjell Arild Bersås har også tatt mange flybilder, han er en av dem som har gitt meg tillatelse til å bruke bilder på hjemmesidene mine, Arne Sundsbø har jeg ikke hørt noe særlig om, men en ting er sikkert, han har klart å lage et utrolig godt landskap til FS i samarbeid med flere, det er også Sundsbø som startet opp Norske Flyplasser. (Trykk på bildet over får å komme til nedlastnings siden til Norske Flyplasser.) Installasjon: Filene er fordelt på to mapper allerede i zip eller rar fila, scenery og textures. Det er rett og slett bare å åpne FS 2004 direktoratet og gå inn i mappa "addon scenery", der finner du det samme oppsettet som i pakkefila. Bare kopier alle filene i scenery mappa fra zip fila til scenery mappa i fs2004 direktoratet, gjør deretter det samme med textures filene, eller kopier rett og slett mappene over. 

Når du først har fikset litt opp i landskapet, så er det jo greit å komme seg vekk fra default paneler, fly og lydfiler.
Bildet under er av et B737-400 panel tatt til et vedlegg til en nedlastnings sentral. Sjekk forskjellen i forhold til B737-400
panelet i FS 2004. Man ser med en gang mange og store forskjeller. (Trykk på bildet under får å komme til en filside hvor du finner paneler til FS 2004.)
Men så oppstår problemet, hva med realismen i flyene i FS 2004, den er ikke så altfor god, så da må vi jo legge inn noen fly som kan svare til panelene vi skal ha. Boeing 737 er/var den serien som det er produsert mest fly av i hele verden, derfor skal det ikke by på problemer å finne en ny modell av den. Når du ser etter fly så pass på å se at det er hele flyet, modell og texture. Mange fly så står det, "only texture" eller "kun texture". Da får du kun de utvendige bildefilene som viser flyet, men ikke de tekniske egenskapene og de utvendige ekstra detaljene som også skal være med på en maskin. (Trykk på bildet under for å komme til nedlastnings siden for fly til FS 2004.)
Da er det bare en ting igjen før vi står igjen med en simulator med noenlunde realistisk og lette fly. Lyden er en viktig ingrediens for fly-elskere. Christoffer Petersen har lagd mange lyd filer til de mest kjente kommersielle jet-linerene. De finner du her: http://www.flightsim.no/file/FS2004/Lydfiler/ .

I filene ligger vanligvis en liten readme eller lesmeg fil som forklarer installasjonen av tingene, ellers er det ofte sortert etter mappene som ligger i Flightsimulator 2004 eller Flightsimulator 9. Aircraft, effects, gauges osv.