Tur 3

21 august 2009

Denne turen vil jeg ikke beskrive turen. Her lar jeg bildene tale for seg. Jeg vil helle beskrive litt om FS X og  Dette er den første turen jeg legger ut her, hvor FS X ble brukt, istedet for FS 2004. Mange av funksjonene som vises på bildene, som bakketrafikk, biler rundt flyet, bevegelige jetgate's og slikt, er standard i FS X, deler av dette kan man sikkert ordne i FS 2004, men ikke alt. I tillegg er det mye annet som gjør denne simulatoren ennå bedre, spesielt under VFR flygning. Landskapet veldig forbedret. Flere veier er trafikkerte. Vannet reflekterer mye bedre, og flyr man lavt, ser man både skygge og speilbildet av maskinen. Microsoft har også vært nøye med trafikken på vannet. Jeg har flydd litt over vanlige havner, som Sandefjord, Larvik, Horten og Oslo. Her finner man ferjekaier til Sandefjord-Strømstad, Larvik-Danmark, Horten-Moss og Oslo-Danmark eller Tyskland. Under flyturen så jeg også at det var en del ferjer på vestlandet. Om disse rutene er virkelige eller bare lagt opp, vet jeg ikke, men det gir en ekstra eleganse til flysimulatoren. Ikke rart at denne simulatoren krever en god del mer enn FS 2004. Desverre er den mye mer avansert å lage nye flymodeller, paneler og landskap. Dette gjør at det er mindre gratis modeller ute, og mer betalings modeller. Denne turen gikk fra Gardermoen til Flesland.

Over: Slik står flyet når man laster simulatoren, eneste som er gjort, er at Jetgate er koblet til. Bakkemanskapet står standby.
Under: Bildene under viser bakkemanskapet i aksjon, jeg hadde spurt etter refuel, og etter litt venting kom tankbilen, bagasjebilene starter automatisk når lukene til lasterommene åpnes.
Over: Bakkemanskapet er ferdig parket og flyet er nå klart for oppstart av motorer og pushback.
Under: Pushback er i gang. Og motorene startes. Kan nevnes av lyden på flyet er mer realistisk, spesielt på utsiden, hvor lyden endres mye etter hvilken vinkel kamerat er på flyet (foran, bak eller på sidene.
Videre taxet jeg til stripe 01R på ENGM. Man kan se hovedveien til flyplassen på bildene lenger ned, og trafikken er ganske tett. Ganske stilig effekt.
Take-off tillatelse gitt og dermed var jeg i gang. Denne turen var jeg ikke veldig nøye med realismen på turen, det var mer for å ta bilder til denne demo-turen. De fleste av bildene er tatt fra Tower View. Det som er en større fordel på FS X er at man har "kamera" i simmen, så istedet for å ta print-screen og lime inn (som tar passelig lang tid), er det bare å trykke på V.
Akkurat som på FS 2004 kan man høyreklikke på musen på bildet for å få opp en meny, hvor man kan velge visning alternativ, nyheten er at simulatoren ikke stopper opp når man gjør dette, i tillegg har man flere valg muligheter enn i FS 2004. Dette gjør det enkelt å velge vinkel.
Over: ENGM i bakgrunnen. Tatt i Locked Spot View.
Under: Et annet bilde i Locked Spot. Her kan man se vannrefleksene. Og skygger fra landskapet i vannet.
Over: Ganske tøft fra Tower View, med over 24x zoom. I FS X kan man også velge å se Tower View fra flyplasser lenger borte. Man kan også velge å se andre fly i trafikk.
Under: Wing View. Under dette er det en vinkel som er satt rett bak flyet.
Over og under: Bilder fra Virtual Cockpit. Nyhet er gjenskinn i vinduer skarpere bilder på orginalfly. Mer realistisk.
Mer landskaps bilder
Over og under: En av de nevnte ferjene. De er riktig nok ikke like virkelighetens ferjer, men de er nå der. De hvite prikkene er mindre båter som fritidsbåter og seilbåter.
Innflygning til Flesland. Sett fra forskjellige visnings alternativer.
Touchdown.
Taxing to gate.
Her er flyet parkert ved gate, Bildene under, kobles Jetgate til, bakkemanskapet begynner å jobbe.
Over: For å vise et visnings-alternativ, valgte jeg å se på en Learjet som sto parkert lenger bort på plassen, man ser min egen maskin i bakgrunnen.
Under: Aircraft View: Gear Camera.
Bagasjebilene på nært hold, og et siste bilde fra ENBR, Flesland Tower.