Størrelser
Hagetraktor VS Hakotrak.

Bilder for å vise størrelses forskjellen mellom en liten annleggs traktor, som hako og en mellomstor hagetraktor. Ikke så stor størrelses forskjell, men utstyrsmessig er det noe annet, hagetraktor'n til høyre på bildet under har kun klippe agregat med oppsamler og et hengerfeste beregnet på mindre hengere med et spesiellt feste.
Hako har hengerfeste av begge utgaver, for både bilhengere og hengere til mindre hengere som hagetraktoren også kan klare. I tilleg har Hako hydraulisk løfteanordning bak som også kan overføres til frontmontert utstyr som må løftes under transport, det er også et kraftuttak bak, og et under som er beregnet til å føres videre forover gjennom et gjennomgangrør under motoren.

Størrelser
Massey Fergusson133 VS Hakotrak.

Bilder får å vise forskjellen mellom en stor ordentlig traktor og en annleggstraktor som Hako. I forhold til forskjellene forklart i den andre delen om hagetraktoren er det ikke like mange forskjeller.

Begge maskiner har funksjonelt hydraulikksystem, men den store traktoren har i tillegg hydraulikk uttak for å kunne gi hydraulisk-trykk på eksternt utrykk som på en snøfreser, får å vri utblåsnings munnstykke i rett vinkel og rett vei.  Skal det skje på Hako så må man montere en ekstra hydraulikk pumpe under på den ene siden av girkassen hvor det forovervente kraftutaket er.
Begge traktor-typene har også mulighet for lesse apparat, noen den store traktoren har montert. Altså er det egentlig bare litt strørrelses forskjell på de to maskiner + mer kraft i de større.

På hagetraktoren er det såkalt hydrostat drift. Det vil si at en oljepumpe på motoren lage trykk i noen slanger, pedalen har en ventil som styrer hvor fort det skal gå. På en hagetraktor fra 1967 så hadde man ikke annet valg enn manuelt gir med clutch. Dette er i tillegg en fordel fordi en manuel girkasse på slike maskiner har differensial sperre. som  gjør at man kan hindrer traktoren å spinne på et hjul, skal traktoren da miste taket så må begge hjula spinne. I tillegg er fordelen med gir det at det ofte et høy-lav system, som gjør at motoren ikke trenger å være kraftig selv om den kan trekke aldri så mye. I 1gir-lavserie så kan selv en liten 12hp dieselmotor trekke noe utrolig. Denne traktoren gjør snaue 1km/t mens motor'n rpm'en er på 100%. Men da trekker den i tillegg mye. Det var ikke noe problem å trekke noen vedpaller i 2gir-høyserie på lavt turtall. PS: Det var en del ved på de, og tre av de fire pallene hang sammen, så det var noen kilo, uten noen hjul under, så friksjonen var gangske stor. Framdrifts systemet på de to traktorene er ganske lik. Begge traktorene har bakhjuls-drift med mulighet for differensialsperre. De har også nok så likt elektrisk system, begge har parklys, kjørelys og fjernlys foran, begge har fullt blinklys-system og fullt baklys system.

Det er også et høy-lavgir på den store traktoren, nyere traktorer med 4hjulstrekk har høy-lavserie kombinert med girspaken som kombinert også styrer om traktoren skal trekke på alle 4hjulene eller bare bakhjulene. De nyeste har ofte elektrisk styring.

En av de store forskjellene er at Hako bare har håndgass mens den storetraktoren har gasspedal, det er kjekt med den store traktoren. Men begge traktorene kan settes i høyeste gir uten å å være i høyere fart.

Ellers er det for det meste størrelsen som er den store forskjell.